Wednesday, August 29, 2012

Gabungan JANJI ajak rakyat seluruh negara kuningkan Dataran Merdeka

NGO Gabungan JANJI mengerahkan setiap ahli di seluruh negara hadir ke Himpunan Janji Demokrasi untuk sambutan ambang kemerdekaan di Dataran Merdeka pada malam 30 Ogos ini.

Gabungan JANJI dianggotai 49 NGO yang ditubuh khas bagi meraikan malam sambutan Hari Kebangsaan dengan tema ‘Janji Demokrasi’.

Pengerusi Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak), Mazlan Aliman berkata, beliau telah mengarahkan pengerusi persatuan itu di setiap negeri untuk turun memeriahkan sambutan tersebut.


“Kita (Anak) ada lebih 100 cawangan di seluruh negara, dan kesemua mereka akan turun menyambut kemerdekaan sambil sama-sama menuntut agar lapan tuntutan diberi perhatian,” katanya ketika dihubungi.

Pengarah Propaganda Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Edy Noor Reduan turut mengarahkan ahlinya agar sambutan kemerdekaan berpusat di Dataran Merdeka.

“Setakat ini, kita telah arahkan agar semua ahli di Melaka, Johor dan Pulau Pinang turun ke Dataran, begitu juga negeri lain,” jelasnya.

Menurut Edy, Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu turut mengerahkan ahli parti dan Unit Amal untuk turut serta dalam sambutan yang akan bermula jam 10 malam itu.

Sementara itu, Angkatan Muda KEADILAN (AMK) pula memberitahu, semua ahli telah dimaklumkan dan akan memberi sepenuh komitmen dalam memeriahkan sambutan itu.

“AMK ingin mengambil kesempatan untuk mengajak semua tak kira AMK, ahli parti atau tidak, peserta himpunan Bersih 1.0 hingga 3.0 agar sama-sama turun ke sambutan itu berbaju kuning agar kita dapat membuktikan pada kerajaan dan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dalam semangat supaya lapan tuntutan ditunaikan,” kata Timbalan Ketua Penerangannya, Rozan Azem Mat Rasep.-Keadilandaily

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...